Aktuellt

FÖRÄLDRALEDIGHET
Från och med 8/11 2021 tar jag inte emot några nya klienter då jag strax därefter kommer vara föräldraledig under en tid. Befintliga klienter har dock möjlighet att boka nya tider i samband med samtal.


Med anledning av den pågående Corona-situationen vill jag informera både följare och kunder om att jag naturligtvis håller mig uppdaterad om läget och utför nödvändiga åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Min lilla mottagning är öppen som vanligt och både gamla och nya kunder är varmt välkomna!

Om du bokat en tid och uppvisar sjukdomssymtom (även milda) så önskar jag att du meddelar mig detta och att vi hittar en ny tid för ditt samtal. Ingen avbokningskostnad tas ut i dessa fall.

I händelse av att jag själv uppmärksammar sjukdomssymtom kommer alla samtal bokas av och bokas om. Detta kan ske med kort varsel.

Har du frågor och funderingar jag inte besvarat ovan? Ta då gärna kontakt med mig via telefon, e-post eller messenger.


Så fort läge är kommer jag att starta upp en kommunikationskurs  i samarbete med ABF Kalix – håll utkik här på hemsidan för information om kursstart.

BLI EN VARDAGSCOACH!
– Grundkurs i motiverande kommunikation!

Vill du kunna hjälpa och stötta människor du möter men vet inte riktigt hur? Här får du grundläggande färdigheter i att motivera och coacha andra (och dig själv) i en positiv riktning.

Bland annat kommer vi att gå igenom:
– Lösningsfokuserade- och motiverande samtal (MI).
– Vad det innebär att vara en coach.
– Förändringens faser och hur du möter individer i olika stadier.
– Hur du inger hopp och stärker uthållighet.


Den 15:e mars 2020 är det dags för ännu en dag i hälsans tecken, hos Här&Nu i Risön/Kalix. Denna gång kommer jag låta deltagarna göra sitt eget livshjul för att skatta sin livsbalans och få hjälp att förändra den till det bättre. Kanske ses vi där?


Nu påbörjar jag KBT under handledning som ett led i min vidareutbildning till psykoterapeut med inriktning mot kognitiv beteendeterapi. Naturligtvis tar jag även emot klienter för samtalsterapi, parsamtal och medling under utbildningstiden.


Den 22/12 arrangerar jag, tillsammans med Kalix Kommun, en lokal förening och ett antal volontärer, ett litet julfirande för de som saknar någon att fira med eller medel att fira för. Det här är andra gången som vi anordnar detta och vi hoppas förstås på att det ska sprida glädje och värme till dem som allra bäst behöver det.

Så bor du i Kalix och vill slippa ensamheten – kom till Kalix Folkets Hus och umgås istället!

Jul för alla.jpg


Den 24:e november är det dags för ännu en hälsodag hos Catarina på Här & Nu. Då finns jag på plats och kommer föreläsa om självkänsla.


Den 29:e september finns jag på plats i Risön hos Catarina Här & Nu för att föreläsa om livsbalans och livskvalitet. Min föreläsning är en del av en heldag i friskhetens tecken och det bjuds på inspirerande träningspass, prova-på-aktiviteter och god mat. Allt för bara 500kr.

Anmäl dig senast den 22:a september, till Catarina Törnqvist på Här & Nu
Telefon: 070-286 61 71
E-post: info@massageochhalsa.se


DATUM SATT FÖR NY KURSOMGÅNG
‘FRÅN TANKE TILL HANDLING’ STARTAR 2019-09-12

I september drar jag och psykologen Olov Engström en ny omgång av vårt skräddarsydda grupprogram ‘Från tanke till handling’ – för dig som längtar efter en förändring. Du kan reservera din plats redan nu, genom att klicka här.


2019-08-20 MOTTAGNINGEN ÖPPEN IGEN

Nu är Vivendis lilla mottagning öppen igen och nya tider finns påfyllda i bokningskalendern. Inom kort kommer även datum för höstens föreläsningar och kurser att presenteras – så håll gärna utkik.2019-07-23 SEMESTER

Även en samtalsterapeut behöver återhämta sig emellanåt och därför stänger jag min lilla mottagning för semester mellan 23/7 och 15/8.
Under min bortavaro kommer jag fortsätta svara på e-post och meddelanden men låter däremot telefonen ligga avstängd. Jag har även uppdaterat bokningskalendern med tider, för er som redan nu vill boka ett samtal.

Ta hand om er och så ses vi igen i augusti!

/Lena


JUST NU:
Det är relativt lugnt på ”aktuellt-fronten” under sommaren men när hösten närmar sig startar nya kursomgångar och fler seminarium och föreläsningar kommer äga rum vilket naturligtvis kommer presenteras här.


2019-05-28 LANSERADE JAG EN NY TJÄNST: UNGDOMSSAMTAL!

MÅNGA UNGDOMAR MÅR PSYKISKT DÅLIGT.
Sömnproblem, oro, självkritiska tankar och ångest är vanligt hos dessa unga själar.

Att veta vart man ska vända sig för att få hjälp kan kännas svårt och tungt, både som individ och som anhörig. Risken är att man väntar för länge, vilket kan leda till att problemen hinner fördjupas.

VIVENDI FINNS HÄR FÖR ER!
Jag har lång erfarenhet av att möta just ungdomar med varierande problematik. Unga människor som slutat tycka om sig själva, som känner en stark oro inför framtiden, som plågas av både inre och yttre krav och som upplever en gnagande ångest som sin ständiga följeslagare.

I mina samtal med dem ingjuter jag hopp, utforskar nya lösningar och perspektiv, stärker deras självbild och självkänsla och ger konkreta verktyg för att de ska kunna hantera svåra känslor, tankar och situationer på ett konstruktivt sätt.

TVEKA INTE, BOKA ETT SAMTAL REDAN IDAG!Tisdagen den 21/5 är det dags för ännu en samtalscirkel på Vivendi.
Denna gång med Majs tema – Relationer. Kom som du är och prata med andra om hur det är att leva i en relation, vilka utmaningar det innebär och utbyt erfarenheter om hur man bygger långvariga och stabila relationer. Reservera plats här.


Lördagen den 27:e april är det dags för årets Friskvårdsmässa här i Kalix.
Detta är en mässa där utställarna har fokus på inre och yttre hälsa och självklart finns även jag på plats! Kom gärna förbi och samtala en stund vid min monter, eller besök min föreläsning som hålls klockan 11.15 i lokalen Likskär. Hoppas vi ses där!

mc3a5bradag-e1555588990562.jpg


Onsdagen den 24/4 kl. 18.30 finns jag på ABF i Älvsbyn tillsammans med Dyslexiförbundets Bengt Westling. Där kommer han att berätta om hur det är att leva med dyslexi medan jag kommer att föreläsa om vad funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa kan innebära för både individ och samhälle.
Kom gärna dit och lyssna, dela med dig och umgås en stund
– föreläsningen är kostnadsfri.


Den 9:e april startade Vivendis samtalscirkel och under två tisdagskvällar/månad bjuds du in att delta! Detta är en förbehållslös och avslappnad mötesplats där vi tillsammans kan utbyta erfarenheter och hjälpa varandra finna råd i olika situationer. Nya teman presenteras varje månad och du väljer själv vilken/vilka sammankomster du vill boka in dig på. Välkommen!

53589985_1212447282265730_1214352520625782784_n